Wat voor een soort vis is tonijn?
Tonijn is een heerlijke verse vissoort. U kunt tonijn op verschillende manieren gebruiken in diverse gerechten. We hebben twee soorten tonijn in ons assortiment opgenomen:
- – tonijnfilet. U kunt bij deze tonijn een keuze maken uit gewicht. Zo kunt u kiezen voor een tonijnfilet van 150 of 250 gram. Deze tonijnfilet is gemakkelijk te bakken.
- – sakufilet. Deze tonijn is ontdaan van het vel en de graatjes en wordt geleverd in een vacuüm verpakking.
Beide soorten tonijn zijn perfect te gebruiken om sushi te bereiden. Als u van plan bent sushi te gaan bereiden, kunt u ervoor kiezen om een sushi mix pakket te kopen. Voor dit pakket zijn de allerbeste rauwe vissen geselecteerd, zodat u heerlijke sushi op tafel zet.
Tonijn bereiden
U kunt tonijn op verschillende manieren bereiden, zo kunt u de vis bakken, roosteren, grillen, garen in de oven, op de barbecue bakken of rauw eten. De bereiding van de vis hangt af van het gerecht dat u gaat bereiden. Tonijnfilet wordt meestal gebakken. Hier volgt een voorbeeld voor het bakken van tonijn, in de pan:
- – Stap 1: Het marineren. Marineren is een optie. Als u ervoor kiest de tonijn niet te marineren, sprenkel dan wat olijfolie over de filet. U kunt de marinade zelf maken of kant-en-klaar kopen in de winkel.
- – Stap 2: Verhit wat olie in een pan.
- – Stap 3: Schroei de tonijnfilets dicht. Bak de vis ongeveer 6 tot 9 minuten.
- – Stap 4: Dien de tonijn op. Je kunt ervoor kiezen om de vis meteen op te dienen, of dat u deze nog even op kamertemperatuur laat komen.
Zoals u al kunt lezen, zijn er vele mogelijkheden voor het bereiden van een tonijnfilet. Elke bereidingswijze creëert een andere smaak. Zo kunt u lekker variëren!