Wat voor een soort vis is kabeljauw?
De kabeljauw in ons aanbod is wild gevangen uit de Noordzee. Op de kabeljauw wordt veel gevist door sportvissers! Een gemiddelde kabeljauw heeft een lengte van 80 á 90 cm. De vis heeft een olijfgroene rug, met bruine vlekjes en zijn buik is wit. Kenmerkend aan een kabeljauw is dat hij een lange kindraad heeft. Het voedsel van de kabeljauw bestaat grotendeels uit krab, vis, kreeft, garnaal en mosselen.
Mogelijkheden kabeljauw
De kabeljauw is een populaire consumptievis. Het vlees van de vis heeft namelijk een losse structuur, wat zorgt voor een heerlijke smaak. Kabeljauw wordt veel gebruikt voor het bereiden van verschillende soorten gerechten. Enkele bekende voorbeelden:
- – Stokvis. Dit is een gedroogde kabeljauw, de natte vis wordt in de oplucht gehangen. Na enkele maanden is hij gedroogd.
- – Kibbeling. De gefrituurde wangen van de kabeljauw.
- – Lekkerbek. Een gefrituurde kabeljauwfilet.
Daarnaast zijn er op onze website nog lekkere recepten te vinden, waarbij kabeljauwfilet een belangrijke rol speelt.